LÄHETYS 12: Seksin ja Uskonnon Vaiettu Historia - vieraana Marko Meretvuo

SEKSIÄ SEKSIÄ SEKSIÄ! Ja Uskontoa. Radio Wyrdin kahdennentoista jakson vieraana on Marko Meretvuo, Seksin ja Uskonnon Vaiettu Historia -teoksen kirjoittaja ja ”Okkultismia ja Erotiikkaa” kuvataidekilpailun ja runokilpailun järjestäjä.

Seksi ja uskonto ovat olleet ihmiskunnan keskiössä koko sen historian ajan, ja ovat edelleen. Silti ne nähdään usein erillisinä aiheina ja alueina, joiden keskenäisiä suhteita on laajalti käsitelty enemmän tabujen ja kieltojen kautta - eli miten uskonto on määrittänyt hyväksyttävän seksuaalisen käyttäytymisen (ja siten hallinnut ihmisiä). Silti näiden kahden ihmiselle niin keskeisen asian, seksin ja uskonnon, keskenäisestä suhteesta, yhteydestä ja ykseydestä puhuminen on harvinaisempaa. Mutta on olemassa toinen historia, vaiettu historia.

Tässä historiassa kuvastuu sellaiset uskonnon muodot, joissa seksi on keskeisessä osassa itse uskonnon harjoittamista, joissa seksi nähdään tienä jumalten luo, joissa seksi on pyhä.
Tästä historiasta puhuvat meille muinashistorian hedelmällisyyskultit, ikivanhat, eri kulttuurien myytit, Idän tantriset perinteet, antiikin eroottis-uskonnolliset mysteerit, varhaiskristilliset gnostilaiset seksikultit aina nykypäivän seksuaalimagian rituaaleihin asti. Pyhä Eros on aina läsnä ja ilmenee eri muodoissa kautta aikojen.Linkit:
Seksin ja Uskonnon Vaiettu Historia
Prasad

Katso kuvia nauhoituksista.

Lähetyksen menu

----------------------
The Joy Division
2 unssia Tanqueray Giniä
1 unssi Dolin dry vermuttia
0,5 unssi Cointreauta
3 dashia absinttia

Sekoita jäiden kera ja kaada cocktail-lasiin. Lisää sitruuna twist.
Resepti on tunnetun amerikkalaisen cocktail-baarin Death & co:n samannimisestä kirjasta.

--------------------
Campari Sanguinea
1 unssi Camparia
2 unssia granaattiomenamehua
2 unssia verigreippimehua
2 dashia Prasad Love Elixiriä

Ravista shakerissa jäiden kera mahdollisimman kylmäksi. Kaada tuplasiivilöinnin läpi cocktail-lasiin, koristele verigreipin kuorella. 

-------------------
The Last Word
3⁄4 unssia Tanqueray giniä
3⁄4 unssia vihreää Chartreusea
3⁄4 unssia Luxardo Maraschino likööriä
3⁄4 unssia limemehua

Ravista shakerissa jäiden kera mahdollisimman kylmäksi. Kaada tuplasiivilöinnin läpi cocktail-lasiin, koristele limen kuorella.

 

 

Etusivulle